.

Hoe het werkt

Het RathoPortaal is volledig afgestemd op het niveau en de behoeften van alle verschillende soorten gebruikers in het onderwijs. Denk hierbij aan de onder-, midden en bovenbouwleerlingen, leerkrachten en (externe) medewerkers en ICT-beheerders. 

 

Leerling login

Voor leerlingen zijn er twee loginmogelijkheden binnen het Rathoportaal:

1. Speciaal voor onderbouwleerlingen is er een plaatjes-login beschikbaar. Door middel van foto's herkennen ook de jongste leerlingen hun eigen account. Elke leerling krijgt een plaatje toegewezen dat functioneert als wachtwoord, wat handig is voor degenen die nog niet kunnen lezen of schrijven. 

2. Midden- en bovenbouwleerlingen loggen makkelijk in via een standaard login. Deze account zijn ook automatisch gekoppeld met Microsoft 365.

 

 Inlogschermen_RP

 

Leerling startpagina

Nadat de leerling is ingelogd, komt deze automatisch op de startpagina terecht. De startpagina beschikt over intuïtieve en efficiënte functies, waardoor de leerling met een enkele klik direct aan de slag kan. Ook is er direct een Single Sign On (SSO) gerealiseerd met Microsoft 365 en Basispoort. 

 

Leerling_Starpagina_RP

 

Medewerkers startpagina

Leerkrachten en ondersteunend personeel loggen ook eenvoudig in via een Microsoft 365 account waarna de startpagina in beeld komt. naast de tools die beschikbaar zijn voor leerlingen, heeft de leerkracht nog enkele extra handige mogelijkheden. Bijvoorbeeld de 'mijn leerlingpagina' waar een leerkracht eenvoudig de instellingen van een groep leerlingen beheert. 

Medewerkers_startpagina_RP

 

Een voorbeeld van de extra mogelijkheden die een leerkracht heeft is de 'mijn leerlingen' pagina. Hier beheer je eenvoudig de instellingen van een groep leerlingen, zoals het instellen van groepsprogramma of het resetten van een wachtwoord. 

Mijn_leerlingen_RP

 

 

 

 

 

 Brochure_RP