.

RathoManager

Met de RathoManager heb je als organisatie een eigen Cloudbased beheertool in handen waarmee de functioneel beheerder van de school (ICT-Coördinator/ iCoach)  eenvoudig zelf de meest voorkomende zaken doorvoert. 

De omgeving is functioneel opgezet, zodat je eenvoudig overzicht krijgt in gebruikers-accounts, werkplekken, groepsinstellingen en gebruikte programma's. Ook kun je op een intuïtieve manier zelf veel voorkomende aanpassingen en wijzigingen direct doorvoeren.

 

Enkele kenmerken van de RathoManager:

  • Volledig geautomatiseerd gebruikersbeheer:

Voer je wijzigingen door in het Leerling Administratie Systeem (LAS), dan worden deze door een actieve en dynamische koppeling met Basispoort ook automatisch doorgevoerd binnen de RathoManager. Dit betekent dus dat je alleen wijzigingen in het LAS doorvoert, waarmee wij je dubbel werk besparen. Ook kunnen koppelingen met andere systemen gemaakt worden, zoals een HRM-systeem voor medewerkers.

 

  • Via één inlog veilige toegang tot alle gekoppelde beheeromgevingen:

Beheer je als bovenschoolse ICT'er meerdere locaties, dan heb je na één enkele inlog direct toegang tot de instellingen van de verschillende locaties. Meerdere keren in- en uitloggen behoort hierdoor tot het verleden. Daarnaast stel je nu ook eenvoudig een Multi-Factor Authentication (MFA) in, waarmee u het inlogproces eenvoudig extra beveiligt. 

 

De startpagina van de RathoManager

Overzicht_RathoManager

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Via de 'Home' knop heb je direct toegang tot diverse handige functionaliteiten:

1. Direct door naar

Via één klik maakt u eenvoudig gebruik van veel voorkomende acties, afgestemd op actieve modules in de RathoManager afgestemd op uw gebruik. 

2. Handleidingen en video's

Via korte instructievideo's en PDF handleidingen heeft u toegang tot handige instructies waarmee u zelf snel verder aan de slag kunt. 

3. Laatste acties

Hier treft u een overzicht van de laatste acties die automatisch zijn uitgevoerd door de actieve en dynamische koppeling van het gebruikersbeheer. Zijn er nieuwe acties uitgevoerd in de gekoppelde systemen (zoals het LAS), dan vindt u deze hier overzichtelijk terug. 

 

Met de RathoManager heeft u ook de mogelijkheid om instellingen te standaardiseren, bijvoorbeeld op stichtingsniveau, wat zorgt voor meer gebruikers herkenbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. Denk hierbij aan de opbouw van een e-mailadres (zoals de naam stichting voor een school en naam van de school voor een leerling) van een gebruiker die u eenvoudig binnen de onderwijsleeromgeving op gebruikersniveau instelt. Dit kan met de volgende modules:

  • Gebruikersbeheer
  • Werkplekbeheer
  • Microsoft 365 beheer
  • RathoPortaal beheer

Met de module Rapportage krijg je binnen de RathoManager inzichten in het gebruik van de beheeromgeving. Niet alleen van de digitale leer- en werkomgeving, maar ook het daadwerkelijke gebruik van software van uitgeverijen en Microsoft 365 onderdelen.

 

 

 

 

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op om een kennismaking in te plannen!
Aryon Hooijmaijers

Aryon Hooijmaijers

040 2370 426 aryon@ratho.nl